lørdag den 17. november 2012

Skæve San Francisco

Når nu kommer der et laaaaangt indlæg om mit besøg i San Francisco ...










Hele byens havn er opdelt og overskueliggjort med navnbeklædte moler "Piers", og det er helt sikkert noget der skal ses. Billederne taler for sig selv, men det er så hyggeligt og smukke syn møder en. Så er der naturligvis den "berømte Pier 39", hvor de famøse søløver ligger og daser. De er virkelig sjove, og skal opleves, men vær også bevidst om, at dette er et af San Franciscos kendetegn, så der kan være mange mennesker. - havnen generelt er propfyldt med mennesker, men der er masser at se på og cafeer at besøge. 

Så er der naturligvis  alcatraz - den nedlagte fængselsø som 4 billede viser. Vi besøgte ikke øen, men iagttagede den fra kysten.










Så er der naturligvis Fisherman's Wharf, som jo er en turistklassiker i San Francisco, hvilket også er lig med maaange mennesker! Stedet kan dog være utrolig uhyggelig og sjov, med masser af små sjove butikker - og især slikbutikkerne fangede mig, som i nok kan se ;-) Ellers er stedet fyldt gøglere og sjove mennesker. Men tag dig i agt for de utallige turistfælder! 

Et andet kendetegn er naturligvis de mange sporvogne, som bevæger sig op og ned af de skæve og ulige gader - jeg synes de er så charmerende og tilhørende byen!



Nu vi snakker skævhed - her er de så! San Franciscos skæveste og mest berømte gader. Lombort Street har i sikkert set fra film, og den skal ses! det er et sjovt syn at se, hvordan alle de fine biler forsøger at bevæge sig gennem nålesvingene! og når man har gået der, så skal Filbert Street også ses som er byens stejleste gade - 31 grader! bemærk blandt andet hvordan bilerne er parket - jeg skulle nødig cykel op der!
















Efter at have været alt det turistpræget igennem ville vi se nogle af de lidt sjovere kvarterer i byen. Ovenstående billeder afbilder kvarteret SoMa - en lille del i byen der er præget af street art og små sjove butikker - det er virkelig et sted hvor man fornemmer hvordan gadekunsten for lov at udfolde sig - bemærk bygningen hvor møblerne falder ud af vinduerne - helt klart noget der skal opleves!




















Når du står der, hvor Haight St. og Ashburry St. krydses, befinder du dig i centrum af San Franciscos gamle hippekvarter - og skævhederne og det alternative er stadig at finde. Her kunne jeg har brugt en hel dag! der er så meget at se, sjove butikker, vintage, street art, særheder, farver og ikke mindst smukke smukke farvede bygninger! Jeg elskede det kvarter, og billederne gør det slet ikke godt nok! Helt klart også en mulighed for alternativ shopping!

Nu vi snakker bygninger - det er jo virkelig også noget byen er kendt for, og som virkelig er med til at lægge den her pletfrie charme over gaderne - det hele er så fint og ømt og ... nymalet! de sminkende damer er sikkert et velkendt syn for jer, som er de farverige huse ovenstående billede viser. Står man oppe på bakketoppen, får man som billedet viser, den smukkeste udsigt udover San Francisco.






CASTRO ja tak! helt klart også et sted der SKAL ses! (det har jeg godt nok skrevet mange gange nu!) bydelen er centreret om biografen Castro - et sted hvor regnbue flaget virkelig flagre! Castro er byens bøssekvarter - og det er det virkelig. Du føler dig nærmest udenfor og sær, hvis du ikke går hånd i hånd med en af dit eget køn. Det er sjov oplevelse at mærke folks ligegladhed, og behovet for at fremvise det er stort! Det ligger i byens udkant, men jeg synes det var det hele værd at komme derud, og gåturen tilbage til havnen er skøn.



Når ja .. og så naturligvis Golden Gate - verdens smukkeste hængebro! Den rød-orange farve er så særpræget, og broens udsigt er fantastisk. Havde vi haft mere tid, ville jeg gerne have gået hen over den, og så tilbage igen.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Faste læsere